5 september 2010 5 Kommentarer

Monster i trädgården

Svarta varelser har invaderat oss. Med rustning som stridshästar. Taggar som håller alla inkräktare på avstånd. Medan nattens dagg förångas av solens strålar sitter de bara där. Sedan väntar en ny arbetsdag som bara går ut på att äta. Ursäkta Beate, men jag tycker de är häftiga. Här är en av naturens 950 000 insektsarter som ska genomgå sin metamorfos. Fascinationen att även vi får ha en del av denna mångfald är stor. Den finns överallt, bara gå ut och titta Passa på för snart har vinterns dvala fått det mesta av livet att vänta på nästa vår.

5 Svar till “Monster i trädgården”

 1. Olle 6 september 2010 at 06:44 #

  Hm, du vet händelsevis inte vad den heter, detta monster? Kan man gissa att den byter skepnad till en vacker fjäril efter att ha knaprat i sig den här brännässlan(?).
  Nästa gång, be någon ta kort på dig när du kravlar omkring och jagar monster. Det skulle vara spännande att se!

 2. Beate 6 september 2010 at 06:50 #

  Tur är väl att de ser ut som monster på dina bilder eller utomjordingar eller nå’t. Försöker förtränga att de är småkryp och sväljer hårt. Kom igen Anders jag gör ett försök att t o m titta på dom och välja ut en favo;-) Å de får bli den stora bilden då ”grejen” ser ut som en sjöhäst. Sjöhästar gillar jag;-)

  PS. Stort GRATTIS till andra platsen i ögonblickstävlingen. Hoppas du fick mersmak och deltar i fler utmaningar. DS

 3. Anders W 7 september 2010 at 02:10 #

  Hej Olle! Det svarta monstret ska bli en vacker fjäril, påfågelöga, när den har varit en puppa. I bästa ”fula-ankunge”-stil.

 4. Tin 8 september 2010 at 04:12 #

  Ja fy vad läskiga de är innan de blir fina fjärilar.
  Hoppas att ni har det bra!

 5. Tin 8 september 2010 at 06:59 #

  Tack för din kommentar! :D


Lämna ett Svar

*

Kommentarsmoderering är aktiverad. Dina kommentarer kan ta ett tag innan de visas.