21 augusti 2011 1 Kommentar

Färnebofjärdens nationalpark

Färnebo, Gysinge och mygg hör ihop. I alla fall för många. När vi besökte denna vår tredje nationalpark för i år så kan vi definitivt dementera myggryktena. Som du ser av bilden från campingens diskavdelning med utsikt över camping och fjärd så bodde vi precis vid vattnet. Trots vindstilla och bara markistak med en sida kunde vi bara notera två myggor – totalt.

Genom nationalfjärden passerar nedre Dalälven. Ett fantastiskt område som verkligen är värt att besöka. Som framgår av bilderna domineras det av vatten som mestadels rör på sig. Vi hittade badstränder där vi nästan var själva när vi åkt ganska långt på en bitvis smal landtunga med fjärdar på båda sidor. Och så finns det med ett par bilder från en mycket sevärd hembygdsgård som drivs av en entusiastisk förening. Kaffe med bulle och kakor kostade 25:-. Då fick man en egen termos på bordet!

Gysinge inrymmer både en herrgårdsmiljö byggnadsvårdscentrum Ett måste för alla som är det minsta intresserade av äldre hus och husbyggnadstekniker. Men det får jag återkomma till.

Bilden på den vackra gamla bilen är från Österfärnebo och den ger i alla fall mig en speciell sommarkänsla.

Ett Svar till “Färnebofjärdens nationalpark”

  1. Beate 22 augusti 2011 at 03:03 #

    Än en gång visar du med dina bilder att man inte behöver åka utomlands utan att det finns många skatter som man kan besöka på hemmaplan. Härliga naturbilder, speciellt vattenbilderna fascinerar. Fick ju en förhandstitt på bilen å japp, den är min favo:-)))


Lämna ett Svar

*

Kommentarsmoderering är aktiverad. Dina kommentarer kan ta ett tag innan de visas.